• Imprimeix

El Club de Lectura recomana...

 • L’Harem del Tibidabo

  L’Harem del Tibidabo

  Andreu Martín

   

  Allà a l’avinguda del Tibidabo, per on circula el vell Tramvia Blau entre mansions modernistes imponents, es troba l’Harem, un prostíbul ben exclusiu que ja en temps del franquisme havia estat molt popular: el més luxós de la ciutat, amb portes daurades, càmeres de vigilància, vitralls de colors, cortinatges i tapissos, i replet de refugis, amb sales clandestines i passadissos secrets. Tan secrets com els misteris que amaguen també bona part dels seus personatges. I és que el Mili Santamarta, personatge histriònic i únic hereu de la nissaga familiar i regent del club, rep la terrible notícia de la troballa del cos de la seva mare, assassinada amb dos trets a la nuca. Juntament amb la Sancha, la seva mare adoptiva i mà dreta del bordell —i també trasbalsada per la mort del seu fill anys enrere—, emprenen un llarg camí per esclarir els fets i trobar una veritat que, al capdavall, suposarà una caixa de sorpreses, amb desapareguts, traficants de dones, llistes inesperades, sectes satàniques, rituals de vudú, clubs sadomasoquistes... i molts morts. Després d’inaugurar la col•lecció amb Història de mort, Andreu Martín torna a «crims.cat» amb una novel•la dura, violenta, però amb la ironia i l’humor necessaris, amb girs constants d’un ritme vertiginós on amb prou feines hi ha espai per a la pausa, i aquí el lector es converteix gairebé en un personatge més dins d’una trama on cadascun dels detalls compta.

  • 16/04/2018
 • Efecto dominó

  Efecto dominó

  Oliver Norek 

   

  Per una imprudència, el jove Nano Mosconi acaba a la temuda presó de Marveil. Atemorit i desesperat demana a la seva germana Alex que faci l'impossible per treure'l d'allà. Ella pressiona a l'advocat de la família, qui li proposa un pla sorprenent tot i que podria funcionar.

  Mentrestant, a la subdirecció de la policia judicial del departament de Seine-Sant-Denis, més coneguda com la SDPJ93, el capità Victor Cost i el seu equip reben l'avís del segrest d'un noi jove.

  Dues peces sense relació entre si han caigut i desencadenaran un efecte dòmino de conseqüències imprevisibles.

   

  Un maneig magistral del suspens i la intriga, una trama absorbent, on només al final encaixen totes les peces i uns personatges d'una humanitat formidable són els ingredients de “Efecto dominó” que han consagrat a Olivier Norek com un dels grans noms de la novel·la policíaca a França

  • 15/12/2017
 • Ese mundo desaparecido

  Ese mundo desaparecido

  Dennis Lehane

   

  En la darrera novel·la de la trilogia de Joe Coughlin –Cualquier otro día i Vivir de noche són les dues anteriors- el flamant guanyador del Premi Pepe Carvalho 2017 ens explica una història de gàngsters, amb el transfons de la II Guerra Mundial. L’acció passa a les ciutats de Tampa i Boston, als Estats Units,  i a l’illa de Cuba.

  A Joe Couglin, protagonista de la novel·la, li arriba el rumor que el volen matar el Dimecres de Cendra. Li queden poc més de quinze dies de vida. Aquest fet representa el punt d’inflexió de la fins ara la seva tranquil·la vida com a conseller del clan mafiós dels Bartolo.

   

  Amb una nota d’excel·lent per gairebé tots els membres del Club, podem recomanar sense cap dubte aquesta lectura amb una trama trepidant de fantasmes, tirotejos,  traïcions i una lluita cruent pel poder, sent indiscutible que es tracta d’una novel·la que consolida –si és que encara és possible- a Dennis Lehane, autor entre altres, de Mystic River, Gone Baby Gone i Shutter Island com un dels escriptors actuals més importants del gènere negre.

  • 14/12/2017
 • El hilo de sangre

  El hilo de sangre

  Ernesto Mallo 

   

  Intens, emocionant i commovedor, l'últim cas del ja mític investigador creat per l'argentí Ernesto Mallo és molt més que una novel·la policíaca. Es tracta d'un relat precís i nu sobre la condició humana, construït com un precís mecanisme de rellotgeria que, alhora que tensa i posa en guàrdia tots els sentits del lector, fascinat i temorós pel que pugui esdevenir a continuació, l'empeny inevitablement a tornar la pàgina i deixar-se arrossegar de ple per la inigualable potència de la narració.

   

  Ernesto Mallo, figura indefugible del panorama negre-criminal, tanca poderosament la sèrie dedicada al seu mític investigador.

  • 14/12/2017