• Imprimeix

Club de lectura Mossos d'Esquadra

Els mossos d’esquadra dediquem el nostre temps lliure a moltes activitats; una de les que ha transcendit més és l’afició per la literatura.

 

Destaquem

Barcelona Negra

Trobada de novel·la negra de Barcelona

Club de lectura Mossos d'Esquadra

Club de lectura

És un punt de trobada on els participants s’endinsen en diferents històries, per comentar-les, debatre sobre els temes que tracten o allò que consideren més rellevant o destacable del títol seleccionat.

Les novel·les presentades tenen com a nexe d’unió que protagonistes són policies, tot i que també hi tenen cabuda detectius, periodistes, etc...

Al club hi anem simplement perquè ens agrada llegir, ens agrada la novel·la negra i ens agrada compartir aquesta experiència. Cadascú aporta els seus comentaris de la novel·la llegida, la seva valoració. No hi ha respostes correctes o incorrectes.

 

Què és el Club de lectura dels Mossos d’Esquadra

El  Club de Lectura es va posar en marxa l’octubre de 2009 com un lloc de trobada dels amants de les novel·les criminals i adreçat a tot el personal de la Direcció General de la Policia..

Un dels plats forts del club de lectura és la presència d’autors que accedeixen a venir a la sessió i a sotmetre’s a les preguntes, observacions i comentaris que els fem sobre la seva novel·la –que haurem llegit prèviament- i sobre la seva trajectòria com a escriptors.

 

Un gran col·laborador

Aquest dilluns 2 d’abril de 2018 ha mort Paco Camarasa  (Valencia, 1950). Va ser un dels col·laboradors més actius del nostre Club de Lectura, impulsor i comissari del certamen BCNegra des de l’any 2006 fins l’any 2017. Propietari de “Negra i Criminal”, l’única llibreria especialitzada en novel·la negra que hi havia a Barcelona, va fer una gran tasca de recuperació i difusió del gènere.

El seus comentaris, observacions i explicacions ens han servit per aprendre i compartir coneixements. Sempre al corrent de les darreres publicacions i coneixedor dels clàssics, hem seguit les seves recomanacions de lectures.

Més informació 

 

Paco Camarassa

El Club de lectura us recomana...

Data d'actualització:  25.01.2017