• Imprimeix

Joves: com denunciar

detall policia

Davant qualsevol dubte o sospita les persones que ens envolten poden ajudar-te i orientar-te

Si tinc algun problema com puc demanar ajuda a la policia?

  • Pots contactar amb la policia davant qualsevol dubte, inquietud o problema.
  • Davant qualsevol dubte o sospita les persones que ens envolten poden ajudar-nos i orientar-nos (pares, mares, docents, amistats...). En qualsevol altre cas o dubte, a la comissaria de referència t’atendran de forma personalitzada i detallada.   
  • Recorda que el 112 és per a temes urgents.
  • Si aquesta comunicació es vol fer per correu electrònic es pot fer a la bústia electrònica de Mossos, o al correu de l’Oficina de relacions amb la comunitat de la teva comissaria de referència.
  • La comunicació amb els pares no sempre és preceptiva, si bé es cert que davant de situacions penals o de certa gravetat els pares són els tutors legals del menor i han de ser informats de la situació. 

 

M’atendrà algun grup especialitzat?

Si ets menor d’edat i penses que estàs essent víctima d’un situació que t’angoixa o de la que tens por, pots contactar o adreçar-te a la Unitat Central de Menors les 24 hores del dia.

 

 

Com puc protegir-me si m’agredeixen a l’escola?

  • El personal docent vetlla per la vostra protecció, són les persones que tenim més properes i que disposen de més informació sobre el que pot estar succeint. És important una bona comunicació, explicar i parlar sobre el que us angoixa per tal de solucionar qualsevol situació que us preocupi.
  • En cas de dubte, el teu centre sempre pot contactar amb les Oficines de Relació amb la Comunitat (ORC) dels Mossos d’Esquadra, que tenen una relació molt estreta amb la comunitat educativa.

 

Puc posar en coneixement de la policia fets en els que una persona menor d’edat és maltractada?

Sí, hem de dir-ho a la policia i ho podem fer a través del telèfon d’emergències 112.

També es pot trucar a  Infància Respon 116 111, telèfon gestionat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència.