• Imprimeix

Atenció personalitzada i com denunciar

Grup d'Atenció a la Víctima

El Grup d'Atenció a la Víctima (GAV) del cos de Mossos d'Esquadra proporciona una atenció personalitzada i assessorament als col·lectius en situació d'especial vulnerabilitat:

En l'àmbit de la violència masclista i domèstica:

Us atendran agents de policia especialitzats i formats en l'àmbit de la violència domèstica:

  • Us escoltaran i escriuran en un document els fets explicats (us prendran declaració).
  • Us informaran dels drets que teniu com a persona perjudicada. Us explicaran que podeu sol·licitar una ordre de protecció, per mantenir allunyada la persona que us està maltractant.
  • Us derivaran cap al servei adient per rebre l'ajut que necessiteu.
  • Una vegada hàgiu denunciat els fets, rebreu una trucada telefònica del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra, per preguntar-vos com us trobeu i quina és la situació actual.
  • Si obteniu una ordre de protecció, us aniran trucant per saber si la persona agressora està respectant l'ordre de protecció i per comunicar-vos altres informacions relacionades amb el seu cas.
  • Els Mossos d’Esquadra fan xerrades a persones grans i a professionals, on expliquen com es poden evitar situacions de maltractament.

 

 

En delictes d'odi i discriminació:

Contacteu amb la policia encara que no estigueu segurs si l’acte en el que us heu vist o pugueu estar involucrat pot estar relacionat amb un delicte d’odi. Denunciar aquests delictes permetrà i ajudarà a prevenir i evitar que aquests incidents puguin tornar a repetir-se.

  • Atenció personalitzada. Mantenim una relació constant amb els col·lectius més vulnerables per tal de crear un clima de confiança mútua i oferir-vos una atenció personalitzada. Aquesta feina la duen a terme des de les Oficines de Relacions amb la Comunitat de cadascuna de les comissaries de la PG-ME.
  • Atenció integral a les víctimes. A més de la prevenció, la detecció i el seguiment del cas, vetllem perquè la víctima estigui informada i atesa, i conegui la xarxa de recursos existents en funció de les seves necessitats i del territori on es troba. Aquesta feina la duen a terme des dels Grups d’atenció a la víctima de cadascuna de les comissaries de la PG-ME.
  • Dubtes i orientació. Escriviu a mossos.delictes.odi@gencat.cat, la bústia específica i especialitzada per resoldre dubtes i que ofereix orientació davant una denúncia, tot garantint la confidencialitat de l’interlocutor. 

 

Els Grups d'Atenció a la Víctima (GAV) fan la protecció, seguiment i assessoren les víctimes de violència domèstica i de gènere

Data d'actualització:  05.03.2018