Subcapçalera dones
  • Imprimeix

Dones

El 1986 es van graduar les primeres 43 dones als Mossos d'Esquadra. Era la segona promoció per accedir al cos i la primera en què es podien presentar les dones. En motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, recordem aquelles pioneres de fa més de 30 anys.

Des d'aleshores, la xifra de dones que han entrat al cos ha augmentat fins a situar-se actualment en 3.529. Les mosses, com el seus companys homes, exerceixen la seva feina amb professionalitat, vocació de servei i compromís.

Elles representen un 21% en el cos dels Mossos d'Esquadra. Per tant, és una de les policies amb més presència de dones d’Europa. Com a professionals, les mosses són conscients que encara hi ha molt camí per construir per a un món més igualitari, però s'esforcen amb la seva tasca diària per assolir-lo. Entre les seves reivindicacions, augmentar el nombre d'efectius femenins però especialment, com en altres àmbits, la presència de dones en càrrecs de comandament.

Professionalitat, lideratge, vocació de servei, superació o compromís són alguns dels valors que ens defineixen. #ORGULLOSAdeserMossa

Els mossos i mosses de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra ofereixen servei i atenció personalitzada a les dones, amb xerrades i eines per a millorar la seva autoprotecció i suport en els casos de violència masclista i domèstica.