• Imprimeix

Els Mossos desarticulen un grup criminal a Mataró especialitzat en plantacions de marihuana a gran escala

Torna
Dimarts, 04 de desembre de 2018
 
. La intervenció policial s’ha saldat amb cinc persones detingudes i es van desmantellar dues plantacions de marihuana amb més de 4.000 plantes
 
. Als detinguts se’ls imputa també un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que es connectaven a la xarxa elèctrica de manera fraudulenta, el valor defraudat és de 60.000 euros
 
. A l’operatiu van participar agents de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Mataró i del Grup Especial d’Intervenció (GEI)

 

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mataró van desarticular el 29 de desembre un grup criminal especialitzat en plantacions de marihuana a gran escala. Els delictes pels quals han estat investigats són pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i contra la salut publica en el vessant del tràfic.
 
La investigació es va iniciar el mes de setembre quan els agents van tenir coneixement que en dues cases, molt properes entre elles, d’una urbanització de Mataró podria haver-hi plantacions de marihuana. Els agents van iniciar una investigació exhaustiva per tal d’esbrinar i demostrar aquests fets que s’han allargat durant els mesos d’octubre i novembre. Un cop s’havien recollit suficients indicis van sol·licitar al Jutjat d’Instrucció Número 4 de Mataró una entrada i  registre als domicilis que el jutjat va autoritzar.
 
Els registres a les dues cases es va fer de manera simultània el dijous 29 de novembre. La primera intervenció la van fer agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), la seva funció consisteix en assegurar el perímetre per tal que la resta d’efectius policials puguin efectuar la resta de gestions amb seguretat. Als domicilis es trobaven dos gossos de raça perillosa i dues persones, un home i una dona que van ser detinguts.
 
Un cop els agents van donar el senyal que es podia entrar, agents de la comissaria de Mataró acompanyats pel lletrat de l’administració de justícia, van accedir a l’interior de les dues cases on, distribuïdes per les diferents habitacions, s’han localitzat un total de 4.200 plantes de marihuana i 900 euros en metàl·lic. Els domicilis tenien tota la infraestructura que acompanya el cultiu d’aquest tipus de plantes com són aparells d’aire condicionat, focus, ventiladors i transformadors, i però en finalitzar l’operatiu va quedar tot desmantellat.
 
També es van trobar aparells intercomunicadors tipus “walkie-talkies” que els detinguts feien servir per comunicar-se entre ells dins les tasques de vigilància que efectuaven per evitar ser descoberts i/o assaltats.
 
Treballadors de la companyia elèctrica també van treballar a l’operatiu i van poder certificar que hi havia connexions fraudulentes a la xarxa.
 
Mentre els investigadors realitzaven aquestes gestions, tres persones més relacionades amb la plantació han estat localitzades per les rodalies de les cases i també han estat detinguts. En total el grup criminal es composava de  cinc persones, 3 homes i 2 dones. Els homes de 44, 36 i 23 anys tenen de nacionalitat espanyola, polonesa i gambiana respectivament. Les dues dones de 42 i 32 anys
tenen la nacionalitat espanyola.
 
La investigació ha permès demostrar que dins el grup criminal havia un dels homes, el de més edat, que actuava com a encarregat de les dues plantacions i la resta de persones tenien diferents tasques assignades com ara el manteniment de les plantacions o la vigilància per tal d’evitar qualsevol tipus d’intrusió.
 
El valor al mercat il·lícit de la substància intervinguda s’aproximaria als 100.000 euros i el valor defraudat a la companyia elèctrica de cadascun dels domicilis seria de 30.000 euros.
 
Dos dels detinguts van quedar en llibertat a l’espera que el jutjat els citi a declarar, la resta va passar a disposició judicial el dissabte 1 de desembre i el jutjat va decretar llibertat amb càrrecs.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 04 de novembre de 2018
 
 
 

@mossoscat         facebook.com/mossoscat