• Imprimeix

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa el dispositiu Ubiq per augmentar la seguretat al districte de Ciutat Vella

Torna
Dijous, 01 de novembre de 2018
 
· A partir d’avui s’incrementarà la presència policial uniformada als carrers del districte amb patrullatges dinàmics per reduir els fets delictius a la zona i augmentar la percepció de seguretat de veïns i veïnes
 
· Aquest dispositiu respon a un nou model de patrullatge dinàmic i flexible implementat a Barcelona per fer front a l’augment de traficants en aquestes zones
 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona posen en marxa a partir d’avui el dispositiu Ubiq que permetrà incrementar la presència policial uniformada als carrers del districte de Ciutat Vella i, en especial en les zones més sensibles i conflictives. Aquest dispositiu respon a l’increment de la delinqüència i de la percepció d’inseguretat a la zona i es realitzarà a través de nous models de patrullatge, més dinàmics i flexibles.
 
Hi participaran efectius de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, del Grup de Delinqüència Urbana  i de Proximitat de la comissaria de Ciutat Vella, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i del Grup Regional de Motos de Barcelona. Els agents patrullaran per zones sensibles i d’interès policial que prèviament s’hauran determinat com a llocs específics per dur a terme el desplegament policial.  
 
Es tracta d’incrementar el patrullatge preventiu i uniformat en aquelles zones on s’ha detectat una incidència de robatoris i furts, així com tràfic de substàncies estupefaents a través de controls i identificacions a persones sospitoses que puguin portar al damunt drogues i armes. El dispositiu també permetrà detectar i prevenir l’acció de lladres i carteristes, baralles entre persones i tràfic de substàncies estupefaents.
 
Les diferents unitats es coordinaran en el marc d’aquest dispositiu liderat per un comandament de la comissaria de Ciutat Vella. Així, els agents de l’ARRO patrullaran a peu amb binomis pels carrers d’una zona específica amb l’objectiu d’identificar possibles sospitosos de cometre delictes de salut pública o activitats relacionades. Aquesta acció es complementarà amb el patrullatge motoritzat i a peu realitzat per efectius del Grup Regional de Motos, que juntament amb el Grup de Delinqüència urbana permetran identificar possibles sospitosos per tal que
 
acabin sent identificats i escorcollats davant la possibilitat que puguin portar armes o substàncies estupefaents. Tot plegat es complementarà amb les tasques que realitzaran els agents de Proximitat que s’encarregaran d’informar als veïns i comerciants del barri sobre les diferents actuacions policials que s’aniran duent a terme durant les properes setmanes i per mantenir les relacions amb el teixit veïnal i comercial per tal de continuar treballant de manera transversal la seguretat al barri.
 
El dispositiu Ubiq serà dinàmic i flexible, la qual cosa implicarà que el desplegament policial es mantindrà durant un temps limitat en una zona concreta i seguidament s’ubicarà en un altre espai i així successivament, prioritzant d’aquesta manera la mobilitat dels agents per diferents àrees sensibles i conflictives.
 
Aquest operatiu també es complementarà amb els patrullatges del grup de delinqüència urbana i la inspecció a locals on es tingui sospites que s’està realitzant consum i distribució de substàncies estupefaents.
 
El dispositiu Ubiq es posa en marxa després del macro operatiu liderat per la Divisió d’Investigació Criminal el passat dilluns 29 d’octubre contra el tràfic de drogues en narcopisos al barri del Raval Es van fer 40 registres, amb la detenció de 55 persones, i es van emetre diferents ordres policials de detenció de persones relacionades amb la investigació, dues de les quals van quedar detingudes dimarts al Raval.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 1 de novembre de 2018