• Imprimeix

A presó deu membres d'un grup organitzat per traficar amb drogues a l'Hospitalet de Llobregat

Torna
Dimarts, 30 d'octubre de 2018
. Els Mossos d’Esquadra van detenir divuit persones, vuit de les quals menors, que promocionaven i afavorien el consum de marihuana i haixix entre els menors d’edat de la zona dels Blocs de la Florida
 
. El fet que molt a prop  d’on es venia la droga hi hagués dos centre educatius i espais lúdics infantils convertia la zona en un entorn especialment sensible 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana  de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir el dissabte 27 d’octubre deu persones, d’edats compreses entre els 18 i els 34 anys, de nacionalitats dominicana, espanyola i veïns del municipis de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, a més de vuit menors d’edat, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.
 
La investigació es va iniciar al mes de setembre quan els agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van obtenir informació respecte de l’activitat d’un grup d’entre 20 i 30 joves que es reunien a la zona dels Blocs de la Florida, a l’Hospitalet de Llobregat, amb la finalitat de vendre substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix, i que promocionaven i afavorien el consum d’aquestes drogues a menors d’edat.
 
Entre els dies 21 de setembre i 26 d’octubre, i en diverses franges horàries, es va realitzar un dispositiu policial per part d’agents adscrits al Grup de Delinqüència Urbana amb l’objectiu de localitzar, identificar i determinar el número de participants en aquesta activitat delictiva i comprovar quin grau de participació tenien. A més a més, els policies volien constatar la continuïtat de l’activitat il·lícita en el temps.
 
Cal esmentar que la zona on es venia la droga era un lloc sensible donat que molt a prop s’hi ubicaven dos centres educatius i espais per al lleure dels infants.
 
Els agents van identificar els joves, entre els que hi havia menors d’edat, com a integrants d’un grup criminal, estable i ben organitzat, que tenien com a finalitat perpetrar de manera continuada delictes contra la salut pública, en la seva vessant de tràfic de drogues. A més a més, promocionaven i afavorien el consum de substàncies estupefaents entre els menors d’edat.
 
Cal esmentar que durant aquest any diversos membres d’aquest grup ja havien estat detinguts per delictes relacionats amb la salut pública, entre d’altres causes.
 
Gràcies a les vigilàncies els agents van acreditar que els membres d’aquest grup realitzaven diferents tasques: captadors dels possibles compradors, venedors de les substàncies estupefaents i vigilants de l’entorn per evitar eventuals accions policials. A banda, els mossos van observar que els traficants duien a terme la seva activitat il·lícita en qualsevol franja horària i sempre a la via pública.
 
Fins al darrer dia del dispositiu els agents van aconseguir intervenir dotze compradors que portaven substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix.
 
El 26 d’octubre es va dur a terme un operatiu encaminat a la localització i detenció de tots aquells membres del grup que estiguessin al punt de venda. Cap a les 23:00 hores, policies de paisà van rodejar la zona i, posteriorment, en coordinació amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i equips de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud, van tancar el perímetre prèviament delimitat.
 
Les dotacions policials van aconseguir identificar 40 persones i en van detenir quinze, vuit dels quals menors d’edat. Els agents van intervenir 68 bossetes de plàstic amb dosis que presumptament contenien marihuana i haixix, ja preparades per a la seva venda, i uns 1.400 euros en efectiu. També es van recuperar tres telèfons mòbils sostrets.
 
Posteriorment, cap a les 02:00 hores de la matinada, es van localitzar tres persones més investigades que van ser detingudes a les immediacions de l’avinguda Catalunya del municipi.
 
Els deu arrestats majors d’edat van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. Els vuit detinguts menors d’edat van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Més informació