• Imprimeix

Detinguda a Reus una assistenta de la llar que substituïa les joies que furtava per bijuteria per no aixecar sospites

Torna
Diumenge, 28 d'octubre de 2018
· Des de 2011 va furtar joies i rellotges per un valor superior als 40.000 euros que després va vendre en establiments de compravenda de Reus
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Camp-Priorat van detenir el passat 22 d’octubre una dona de 40 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de Reus (Baix Camp) com a presumpta autora d’onze delictes de furt i estafa.
 
Arran d’una denúncia del passat 28 de setembre, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que una dona havia furtat diverses joies del pis on treballava fent tasques de neteja. Així mateix, la furtadora va reconèixer a la propietària els fets i aquests es van posar en coneixement del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.
 
Per tot això, els mossos van indagar sobre la sospitosa i van  detectar que, des de 2011, havia efectuat vendes d’un seguit de joies i articles de luxe en diferents establiments de segona mà i de compravenda d’or del municipi de Reus.
 
Durant el transcurs de la investigació els agents van recopilar diferents contractes de compravenda de la detinguda i van comprovar que en alguns dels casos les peces venudes ja estaven foses i no es podien recuperar.
 
El modus operandi de la detinguda consistia en guanyar-se la confiança dels propietaris de la casa i, una vegada estava integrada en la família, aprofitava per furtar les joies. En algunes ocasions i per no ser descoberta, la dona va substituir les joies i rellotges furtats per d’altres falsos o bijuteria.
 
Aquest intercanvi de joies li donava un marge de maniobra que li permetia constatar si el botí tenia una sortida en el mercat de segona mà i, si era el cas, evitava aixecar sospites davant els propietaris.
 
En un dels domicilis on treballava va sostreure un rellotge d’alta gamma valorat en 3.000 euros el qual va substituir per un altre de fals per tal de no aixecar sospites amb la propietària.
 
Els Mossos d’Esquadra, fins al moment, han recollit onze denúncies de diferents víctimes i calculen que la dona va furtar dels diferents domicilis on treballava objectes de luxe per un valor aproximat d’uns 40.000 euros.
 
La detinguda va passar el 23 d’octubre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
 
Àrea de Comunicació
Tarragona, 28 d’octubre de 2018
 

Més informació