• Imprimeix

Detingudes 14 persones en una nit a Barcelona en diverses actuacions per robatoris a persones, en domicilis i en establiments

Torna
Divendres, 26 d'octubre de 2018
· Totes els fets han succeït aquesta matinada i en un a Ciutat Vella s’han detingut sis homes i s’ha recuperat una cadena sostreta
 
· En un altre dels il·lícits, a Horta – Guinardó, els autors utilitzaven marcadors per identificar els pisos buits on poder robar
 
· També van intentar robar-li la moto a un home a Sant Martí i van provar de forçar una clínica dental a l’Eixample
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella han detingut aquesta passada nit sis homes de nacionalitat algeriana, d’edats compreses entre els 17 i 21 anys, per un robatori amb violència i intimidació. Dos d’ells són menors.
 
Els agents feien patrullatge no uniformat quan una persona els ha informat que s’acabava de produir un robatori i que tenia localitzats els autors. El testimoni havia observat com sis joves envoltaven un turista i li robaven una cadena d’or d’una estrebada. Dos dels autors van fer l’estrebada i els altres quatre es van interposar al mig perquè poguessin fugir, donant empentes i intimidant a la víctima. Gràcies a les descripcions que va facilitar el testimoni els agents van detenir els autors del robatori.
 
En una altra actuació a Sant Martí hem detingut tres homes de nacionalitat espanyola de 42, 36 i 33 anys i una dona de nacionalitat espanyola de 46 anys per un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa.
 
Els detinguts van assaltar la víctima quan sortia del pàrquing de la feina amb la seva motocicleta. Els quatre individus el van envoltar i el van amenaçar mentre l’agredien per robar-li la motocicleta, però com es va resistir li van tirar la motocicleta al terra i li van causar danys. Finalment, els autors van marxar sense aconseguir el seu objectiu. La patrulla que s’hi ha adreçat ha localitzat i detingut els autors per les rodalies del lloc dels fets.
 
En una tercera actuació a Horta – Guinardó, agents d’aquesta comissaria han detingut dos homes de nacionalitat georgiana de 28 i 34 anys per un delicte de robatori amb força a interior de domicili en grau de temptativa.
 
L’actuació es va iniciar quan un testimoni va trucar al 112 alertant que uns homes estaven forçant la porta de l’edifici. Els agents que es van adreçar al lloc van observar dos individus que sortien corrents de la zona, els van aturar i els van trobar a sobre diversos objectes amb els que cometien els robatoris, com radiografies i una clau fixa per obrir portes. Els agents, després d’inspeccionar l’edifici van detectar que algunes portes estaven marcades amb petites peces de plàstic que servien als detinguts per identificar els pisos buits.
 
Finalment, en un actuació al districte de l’Eixample, una patrulla ha detingut in fraganti un home de nacionalitat espanyola i un altre de nacionalitat hongaresa, tots dos de 38 anys, per un delicte de robatori amb força a establiment en grau de temptativa.
 
Els agents patrullaven pel districte de l’Eixample quan han sentit el soroll de la persiana d’una clínica dental i han observat dues persones que sortien de l’interior. Quan han vist la presència policial han pujat a dues bicicletes i han intentat fugir, però els agents els han pogut aturar i detenir. Un dels dos individus tenia una ordre de recerca i detenció per un delicte de furt.
 
Tots els detinguts passaran a disposició judicial en les pròximes hores.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 26 d’octubre de 2018