• Imprimeix

Desarticulat el principal punt de distribució de mercaderies per a la venda ambulant de l'àrea metropolitana de Barcelona

Torna
Diumenge, 13 de maig de 2018
 
. L'operatiu ha permès detenir dos germans i investigar-ne dos més encarregats de proveir de productes falsificats els venedors ambulants

. Els arrestats importaven els productes des de Portugal per distribuir-los posteriorment a venedors del Marroc i Catalunya
 
· Els Mossos van intervenir 600 ampolles de colònia i 6.000 peces de roba de primeres marques preparats per a la seva distribució
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Barcelona han desarticulat un grup criminal dedicat a proveir productes falsificats als venedors ambulants de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 
L'operatiu policial, que s'emmarca dintre de les accions policials per lluitar contra la venda ambulant, s'ha desenvolupat en diverses fases i ha permès detenir dues persones i investigar dues més com a presumptes autores d'un delicte continuat contra la propietat industrial i grup criminal.
 
Els fets es remunten al mes de maig de 2017 quan els Mossos van detectar que gran part dels venedors ambulants de Barcelona adquirien els seus productes a un mateix proveïdor. Agents de la DIC de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van iniciar una investigació per tal d'identificar els proveïdors i localitzar el punt de distribució.
 
Fruit de la investigació, els agents van comprovar que gran part d'aquests productes eren introduïts per un grup criminal format per quatre germans d'origen marroquí assentats a Barcelona, Badalona i València.
 
Els germans importaven des de Portugal material tèxtil falsificat, roba i sabatilles d'importants marques comercials. Una part de la mercaderia es destinava al Marroc on era distribuïda a petits comerciants. L'altre era enviada a Catalunya on s'emmagatzemaven en diferents trasters de la zona metropolitana de Barcelona. Posteriorment els productes es distribuïen entre els venedors ambulants que els oferien en els principals punts turístics de la ciutat de Barcelona i l'entorn metropolità.
 
Davant aquests fets, els investigadors van establir un operatiu policia per localitzar i detenir els membres de l'organització. Així, el dia 21 de març es van realitzar entrades i escorcolls en un domicili que la banda tenia a Barcelona i en dos de Badalona. També es van escorcollar quatre trasters als districtes de Sant Andreu de Barcelona i dos a Sant Boi de Llobregat. En les entrades van intervenir 600 ampolles de colònia i 6.000 peces de roba de primeres marques preparats per a la seva distribució.
 
L'endemà els policies van detenir un dels germans al districte de Ciutat Vella on estava establert. El dia 4 de maig els policies van detenir a Barcelona un altre membre del grup. Dies més tard, els altres dos germans van declarar davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona com a investigats.
 
Després de declarar, el jutge va decretar per a tots quatre llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 13 de maig de 2018