• Imprimeix

Desarticulat un grup criminal que havia establert dos punts de venda de drogues en les principals zones d'oci nocturn de Sitges

Torna
Dimarts, 13 de febrer de 2018
· Els Mossos d’Esquadra han detingut 38 traficants i col·laboradors en un operatiu que s’ha dut a terme en dues fases, la darrera de les quals es va realitzar just abans de l’inici del Carnaval
 
. Entre els detinguts hi ha els responsables de la introducció, la distribució i la venda de droga al Garraf
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Garraf i l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud han culminat una investigació que ha permès desarticular un grup criminal dedicat al tràfic de droga en les principals zones d’oci nocturn de Sitges.
 
L’operació que s’ha desenvolupat en dues fases s’ha saldat amb la detenció de 38 persones, entre traficants i col·laboradors, i la intervenció d’importants quantitats de drogues principalment cocaïna i Haixix.
 
La darrera fase de l’operatiu van tenir lloc el divendres 9 de febrer, just abans de l’inici del carnaval de Sitges, amb la detenció de 16 persones, de nacionalitats espanyola i marroquina, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i per pertinença a grup criminal. Així mateix, es van comissar vuit kilograms de presumptament haixix distribuït en paquets, 67 embolcalls de haixix preparats per a la seva venda, i 25 embolcalls de cocaïna.
 
La investigació, duta a terme per la Unitat d’Investigació del Garraf i per l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, i tutelats pel Jutjat número 8 de Vilanova i al Geltrú, es va iniciar a mitjans del mes d’octubre de l’any 2016.
 
Gràcies a les tasques d’investigació els agents van identificar els principals responsables de la introducció, la distribució i la venda de droga a la demarcació del Garraf, i gran part dels seus col·laboradors.
 
La investigació va concloure que totes les persones investigades conformaven un grup criminal concertat per cometre un delicte continuat contra la Salut Pública, en la seva vessant de substàncies que causen un greu dany a la salut de les persones. Concretament es centraven en la venda de cocaïna, èxtasi, marihuana i haixix.
 
A més a més, els investigadors van comprovar que aquest grup criminal, dedicat exclusivament al mercadeig d’aquestes drogues, controlava de manera activa dos dels principals punts d’oci nocturn del municipi de Sitges.
 
En una primera fase de l’explotació del cas, en un dispositiu del 14 de desembre del 2017, es van realitzar entrades i registres en un total de 14 domicilis en les localitats de Sant Pere de Ribes (Les Roquetes), Segur de Calafell (Baix Penedès), Sitges i Vilanova i la Geltrú i en tres locals de restauració i oci nocturn de Vilanova i la Geltrú.
 
Aquell dia es van detenir 16 persones de nacionalitats dominicana, espanyola, equatoriana i romanesa, sis dels quals van entrar a presó. Així mateix es van comissar gairebé un kilogram de substància presumptament cocaïna, envasada en diferents formes, més de sis kilograms de marihuana, ja recol·lectada, en forma de cabdells, un kilogram de haixix en pastilles i més de 22.000 euros en efectiu. Cal esmentar que també es va localitzar una gran quantitat de substància de tall, gairebé vuit kilograms, productes químics i estris pel tractament i el tall de la cocaïna.
 
Els investigadors van esbrinar que el grups tenia previst enviar una persona a Sud-Amèrica amb l’objectiu d’introduir substàncies estupefaents camuflades dintre de l’equipatge. Així doncs, van establir un dispositiu de vigilància  a l’Aeroport de Barcelona - El Prat, i el dia 23 de desembre, van detenir un home i dues dones, a la terminal 1, per un delicte contra la salut pública. Els agents van comissar més de cinc kilograms de cocaïna líquida, amagada dintre de diferents recipients de plàstic, hermèticament tancats, que transportava una de les detingudes en una maleta.
 
El 31 de gener, es va realitzar una entrada i registre en un domicili de Sant Pere de Ribes, on es van detenir tres persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, una d’elles va ingressar a presó, i es van intervenir cinc grams de cocaïna en roca, 13 embolcalls de haixix i 1.600 euros en efectiu.
 
Transcorregut més d’un any d’investigació, els agents van determinar que la quantitat de droga que havien dispensat en el municipi durant tot aquest temps superava els 100.000 euros.
 
Finalment, en una segona fase de l’explotació del cas, la investigació va culminar el divendres passat, coincidint amb l’inici de les festes del carnestoltes,  amb dues entrades i registres en els domicilis de venda de droga al consumidor final al municipi de Sitges i amb dues inspeccions a locals d’oci nocturn de la mateixa localitat.
 
Aquest dispositiu, on també van intervenir diversos serveis de la Unitat de Seguretat Ciutadana, el Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Vilanova i la Geltrú, la Unitat Regional de Policia Administrativa i l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud, es va saldar amb la detenció de 16 persones. També es va comissar vuit kilograms de presumptament haixix distribuït en paquets, 67 embolcalls de haixix preparats per a la seva venda, i 25 embolcalls de cocaïna. Així mateix van comissar diversos estris relacionats amb l’activitat delictiva amb el tràfic de drogues com bàscules i bossetes.
 
D’aquests últims 16 arrestats, 9 han passat a disposició judicial aquest matí.
 
 
Àrea de Comunicació                                 
Sant Feliu de Llobregat, 13 de febrer de 2018