• Imprimeix

Els Mossos d'Esquadra col·laboren amb TMB i TRAM per a prevenir els furts al metro i al tramvia

Torna
Diumenge, 13 d'agost de 2017
 
La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra treballa amb els diferents operadors de transport per a crear instruments i materials preventius relacionats amb els furts comesos per carteristes. Aquests materials contribueixen a reduir les conductes de risc i a optimitzar les condicions de seguretat dels usuaris dels diferents operadors de transport.
 
En aquests materials preventius s’ofereix informació sobre com haurien d’actuar els usuaris per a minimitzar l’acció dels carteristes. També s’explica com actua el delinqüent, quan i on comet l’acte delictiu i es proposen recomanacions per a evitar ser víctima d’un furt.
 
Els Mossos d’Esquadra juntament amb TMB i TRAM han elaborat una infografia en català, castellà i anglès amb consells de seguretat, diferents vídeos preventius que es visionaran dins els combois i també es difondran recomanacions a través de la megafonia de les estacions.
 
És la primera vegada que els Mossos col·laboren amb el TRAM, però l’objectiu és que sigui una col·laboració a llarg termini igual que es fa amb TMB, amb els quals es fan campanyes regularment. De fet, les tres institucions tenen el mateix propòsit, aconseguir un transport públic més segur, sense furts ni carteristes.
 
En aquesta línia, els Mossos d’Esquadra també han engegat una campanya per a evitar que els turistes siguin víctimes dels carteristes. Per a aconseguir-ho s’estan difonent consells de seguretat i vídeos en català, castellà i anglès a les xarxes socials del Cos amb les etiquetes #VacancesSegures i #Mossos4Safety. Aquesta segona etiqueta també s’ha inclòs en una targeta que estarà disponible en els llocs que freqüenten els turistes perquè puguin accedir a tots aquests continguts de prevenció.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 13 d’agost de 2017