• Imprimeix

EPOGENDER (2013-2014)

Projecte que té per finalitat elaborar un protocol que pugui ser útil per a les autoritats competents dels estats membres, fer difusió del treball realitzat, sempre des de l’àmbit de la protecció de la dona víctima de la violència de gènere.

EPOGENDER_IMATGE
EPOGENDER (Towards an efficient implementation of the European Protection Order against gender violence)

Descripció

Aquest és un projecte europeu finançat pel Programa Daphne III de la Direcció General de Justícia de la Comissió Europea.

La Direcció General de la Policia, participa com full partner en el projecte mitjançant la realització, amb la resta de socis del projecte, de l’anàlisi de la viabilitat de les mesures que contempla la Directiva 2011/99/UE sobre l’ordre de protecció europea en relació a la nostra legislació i pràctica interna.

El projecte pretén analitzar els protocols de cada Estats membre adreçats a la protecció de les víctimes de la violència de gènere (particularment de les dones i els infants), ja que les mesures de protecció presenten diferents característiques en funció del país membre. El projecte vol proporcionar manuals legislatius i indicadors per assegurar una correcta transposició de la Directiva 2011/99/EU sobre la ordre europea de protecció, així com l’adopció de protocols de protecció de les víctimes que siguin efectius en el marc del dret de lliure circulació i residència dels ciutadans europeus.

Informació relacionada

Web del projecte Facebook

Objectius

  • Manual: “State of the art of the protection victims of gender violence in the EU Member States”
  • Manual: “Harmonization of the Protocols on protection of victims of gender violence and obtaining of indicators for a correct implementation of the European protection order in this field”.

Coordinador

  • Universitat Rovira i Virgili - URV (Espanya)
  • Universitat Autònoma de Barcelona – UAB (Espanya)

Participants

  • Universitat de Szczecin (Polònia)
  • Bulgarian Judges Association - BJA(Bulgària)

Durada del projecte

35 mesos (febrer 2013 a gener 2014)

Cost del projecte

414.173,55 € El 80% d'aquest cost es finança amb fons europeus
Daphne_image