• Imprimeix

Lluita contra el càncer

Amb la lluita contra el càncer

Són molts els mossos i mosses d'esquadra que col·laborem en les campanyes solidàries per a la lluita contra el càncer a nivell personal i també organitzem activitats per donar suport a les persones que el pateixen i llurs famílies, especialment en els casos de càncer infantil.

Una de les edicions del nostre Calendari solidari va destinar els fons recaptats a l'AFANOC (Associació d'Amics i Familiars de Nens Oncològics de Catalunya) i arreu de Catalunya participem en jornades solidàries, en accions per recaptar fons o en visites a hospitals per fer passar l'estona als infants hospitalitzats.

Amb aquests petits gestos volem ajudar a millorar la qualitat de vida dels malalts i les seves famílies i col·laborar al millor coneixement de les malalties i els seus tractaments. Aquí en teniu alguns exemples.

 

 

Al costat dels valents

El nostre company Daniel, ha impulsat la iniciativa de les polseres solidàries #Para Los Valientes - mossosolidaris. Amb un cost de només 3 euros la idea és arribar al màxim de gent possible per a recaptar fons per la creació del Pediatric Cancer Center de l'hospital Sant Joan de Déu.

Durant la visita a Sant Joan de Déu per presentar les polseres solidàries, el Daniel acompanyat de tres companys més van fer un taller de gorres i altres activitats amb els nens ingressats, uns nens i nenes valents que es mereixen tot el que poguem fer entre tots per contribuir a la lluita contra el càncer.

002421_taula1

La primera tanda de 500 polseres solidàries #ParaLosValientes-mossosolidaris es va esgotar ràpidament, es va fer una segona tanda de 1000 més i ja s'ha superat la xifra de 10.000 euros recaptats. Un petit gest pot tenir uns grans resultats.

A mé a més les polseres solidàries traspassen fronteres, dos policies, un d'Itàlia de la Unitat de Trànsit i un d'Alemanya, del Departament de la localitat de Dresden van conèixer aquesta inciativa solidaria a través de les xarxes socials i es van posar en contacte amb el Dani per comprar-les.

Els equips famení i masculí de la secció  rugby del Futbol Club Barcelona també ha volgut col·laborar amb la inciativa i van comprar les polseres.

El dia 18 d'octubre de 2018 el Dani va participar en l'acte de la “primera pedra” del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

primera_pedra_polseres

Per encarregar polseres, demanar qualsevol informació o col·laborar en la iniciativa, podeu escriure un correu a polseressolidariessjd@gmail.com

Posa't la Gorra

Associació d'Amics i Familiars de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)

Participem en les jornades solidàries i activitats que organitzen en solidaritat amb el càncer infantil des de tots els racons del territori.

Donem suport en aquests actes amb l'organització d'activitats per a infants o amb la difusió entre el col·lectiu perquè assisteixin i col·laborin. Així, diferents unitats hi són presents, com són la unitat canina, els TEDAX-NRBQ, l'Àrea Regional de Trànsit, entre d'altres.

També hem organitzat sorteigs de la loteria de Nadal per recaptar fons.

Fem camí al teu costat

Caminada solidària Manresa "Fem camí al teu costat" per lluitar contra el càncer.

Una colla de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central que, amb la intenció d’aportar alguna cosa més que el servei diari al ciutadà, vam engegar la iniciativa de col·laborar activament en la lluita contra el càncer. Dissortadament, aquesta malaltia afecta a tothom de manera directa o indirecta, ja sigui al mateix cos de Mossos o a qualsevol altre col·lectiu o àmbit familiar. Aquesta iniciativa es va materialitzar en una caminada solidària que fem cada any des de la comissaria dels Mossos de Manresa fins a Montserrat.

En aquest primer grup s’hi ha anat sumant persones de diferents àmbits, des de personal del món de la salut, empresaris, botiguers i gent anònima que han aportat la seva empenta, idees i treball, per fer d’aquesta iniciativa un punt de confluència d’interessos, sentiments, emocions i generositat. Això ha fet que es traduís en un gran acte solidari envers els malalts de càncer, el seu entorn i a tots aquells que d’alguna manera o altra s’enfronten a aquesta malaltia.

Oncolliga

Fundació Oncolliga

Jornada solidària en favor de l'associació Oncolliga per recaptar diners per la lluita contra el càncer.

Suport a la difusió de les activitats que organitza l'Oncolliga arreu del territori.

 

Cursa de la dona

A més de la participació en el dispositiu de seguretat de lcursa a fi que tots els assistents poguessin gaudir de la multitud de propostes i activitats, agents del Cos participen en les curses solidàries a favor de la lluita contra el càncer.

Camí per l'Asier

Un company, l'Albert, va córrer 3.000 km en favor de la lluita contra el càncer infantil. Al llarg del camí diferents comissaries i membres dels mossos d'esquadra van organitzar actes de suport i per col·laborar en aquesta activitat solidària.

Albert Palacio

Donació de medul·la òssia

Fundació Josep Carreras

La vessant més solidària de la PG-ME es mostra, una vegada més, amb la col·laboració establerta amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, per promoure la donació de medul·la òssia entre el membres del Cos.

El trasplantament de medul·la òssia pot ser l'única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang i que el procés per fer-se donant és relativament senzill.

Arran de totes les sessions informatives que la Fundació ha impartit, s'han rebut gairebé 250 sol·licituds d'inscripció al registre de donants de medul·la òssia, i ja són 300 els membres de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra els qui, de manera altruista, col·laboren t amb el projecte que en Josep Carreras va crear l'any 1988 després de patir una greu leucèmia.

El nombre d'agents que es fan donant augmenta cada dia.

Jo sóc donant de medul·la òssia

El fill de 10 anys d’un company de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra necessita un trasplantament urgent a causa d’una malaltia que impedeix que la seva medul·la produeixi cèl·lules.

Des de l’any 2012, Mossos d’Esquadra, ha promogut diverses sessions informatives per donar a conèixer el treball que desenvolupa la Fundació Josep Carreras i el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) que la pròpia fundació gestiona. Prop de 300 mossos i mosses es van registrar com a donants.

Aquestes accions ens han permès conèixer les necessitats dels malalts i entendre que un simple gest pot canviar, radicalment, la vida d’una persona i, per extensió, la de la seva família.

Col·laboracions com les que porten a terme amb la Fundació Josep Carreras, són imprescindibles per incrementar les possibilitats de curació dels qui pateixen la leucèmia.

 

Posem-li pebrots al Càncer

Fundació Privada Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica (Oncolliga)

Federació d'entitats Catalanes contra el Càncer

Col·laborem des de diferents comissaries per recaptar diners entre tots els companys amb l'objectiu d'aconseguir diners per desenvolupar diversos projectes d'atenció als malalts de càncer i les seves famílies.

 

Tanda contra el càncer

Associació Espanyola Contra el Càncer, Circuit de Catalunya

El cos de Mossos d'Esquadra va partipar en les activitats per als infants, entre els quals cal destacar l'exhibició de vehicles de diferents cossos d'emergència al Circuit t de Catalunya. Les Àrees Regionals de Trànsit o l'Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) van participar en l'acte.

Jo canvio el món. Jo dono vida

Associació contra el càncer infantil Adrián González Lanza

Jornada solidària contra el càncer infantil on vam participar amb exhibicions de la Unitat Aquàtica, la d'Intervenció en Muntanya o l'exhibició de vehicles i la participació de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat Bages.