• Imprimeix

Mosso de l'Any

La distinció “Mosso de l’Any” s’atorga cada any a una personalitat, grup o entitat destacada de la societat civil catalana caracteritzada per la seva excel·lent relació i especial estima a la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. També pot ser-ho un mosso o mossa que mereixi un reconeixement per impulsar alguna iniciativa solidària, pel seu compromís social o per la seva contribució cultural o artística que, com a companys, ens faci sentir orgullosos. 

És un guardó popular per fer un reconeixement i posar de manifest públicament a aquelles persones que hagin destacat per la seva contribució social, mediàtica, cultural o per la seva trajectòria, fet destacat o el seu suport a favor de la PG-ME.

Persones candidates

Les persones candidates poden ser membres del cos de Mossos d'Esquadra o persones o entitats de la societat civil.

  • Agents del cos de Mossos d’Esquadra:

Que destaquin, en la seva vida privada i més enllà de les seves obligacions estrictament professionals, per dur a terme accions i/o iniciatives concretes que representen uns valors alineats amb els del Cos o un compromís exemplar envers les persones i/o el conjunt de la societat.

 

  • Ciutadans o entitats de la societat civil:

Que destaquin, en la seva vida privada i/o professional, per dur o haver dut a terme accions i/o iniciatives concretes de col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra d’acord amb els seus valors, o per destacar per la seva excel·lent relació i especial estima a la PG-ME.

Que, tot i no dur o haver dut a terme una col·laboració concreta amb el cos de Mossos d’Esquadra, les seves accions i/o conviccions personals i/o professionals coincideixin amb els valors inherents a aquest cos policial. L’activitat o els fets que es reconeixen es poden referir tant a una trajectòria global com a una acció de l’any anterior.

El premi s’atorga per mitjà d’un sistema de proposició i votació interna on pot participar tot el personal de la Direcció General de la Policia: PG-ME i personal administratiu.

Els valors

Precisament en el comportament, les actituds o la trajectòria professional que desenvolupen aquestes persones és on reconeixem alguns dels valors de la PG-ME, recollits en el codi d’ètica de la Policia de Catalunya (ACORD GOV/25/2015, de 24 de febrer): 

Excel·lència

Temprança

Voluntat de servei

Responsabilitat

Transparència

Coratge 

Proximitat

Coneixement

Professionalitat

Respecte als drets i llibertats

Exemplaritat

Seguretat

Seny

Imparcialitat

Respecte

Integritat

Sentiment de pertinença

Sensibilitat social i mediambiental

Cooperació  

 

Data d'actualització:  04.05.2017