• Imprimeix

Premi a la gestió comunicativa del 17A

07/03/2018 09:03
premis_blanquerna

La gestió comunicativa dels tràgics atemptats viscuts a Catalunya l’agost del 2107, liderada pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, ha estat premiada per la Universitat Ramon Llull.

Els caps de premsa de les àrees de Mossos i Protecció civil, Patrícia Plaja i Marc Homedes, van recollir el premi Blanquerna al Millor Comunicador 2017 per la gestió que es va dur a terme durant i després dels atemptats a Barcelona i Cambrils el 17 d’agost.

En les seves paraules d'agraïment Plaja va dedicar el premia a 'tots els professionals que van treballar en la gestió dels atemptats de manera anònima sense esperar cap premi. El millor premi per a tots i cadascun d'ells va ser sentir-se útils i saber que el seu esforç serviria per fer més suportable un dolor immens'. I, va fer una menció especial a tot el personal de l'Àrea de Comunicació i a tots els professionals que el dia de l'atemptat de la Rambla corrien en direcció contrària ales persones que fugien. 

El guardó, atorgat amb els vots d'estudiants i professors de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull, s'ha lliurat en el marc de la 24a edició de les Jornades de Comunicació Blanquerna.

 


Perfils professionals

Marc Homedes (Barcelona, 1974) és cap de comunicació de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i del Telèfon d’Emergències 112 des de 2009. Abans, de 2004 a 2009, havia estat cap de comunicació dels Mossos d'Esquadra. Postgrau en Comunicació Estratègica (ESADE 2006), és llicenciat en Periodisme (UPF 2000) i en Dret (UPF 1996) i té una àmplia experiència professional en mitjans escrits.

Patrícia Plaja (Begur, 1981) és cap de l'Àrea de Comunicació de la Direcció General de Policia des de 2014, on es va incorporar a l'equip comunicatiu el 2008. Màster d'entreteniment en l'àmbit televisiu (UOC), és llicenciada en periodisme per la Universitat Ramon Llull. Col·labora amb diverses universitats (UAB, UB, Pompeu Fabra, UdG) en matèria de comunicació de crisis i també ha treballat en diversos mitjans de de comunicació.

Els caps de premsa de les àrees de Mossos i Protecció civil, Patrícia Plaja i Marc Homedes, han guanyat el premi Blanquerna al Millor Comunicador 2017 per la gestió de la comunicació dels atemptats 17A

Entrevista als premiats