• Imprimeix

La Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra i persones amb discapacitat intel·lectual fan equip

Els policies i els gossos van visitar la Fundació Aspace amb l’objectiu d’establir un vincle de confiança amb els assistents. També se’ls vol conscienciar perquè en cas que algun dia tinguin algun problema de seguretat, demanin ajuda a la policia

30/05/2018 09:05

 

La Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra va visitar el divendres 18 de maig la Fundació Aspace Catalunya, entitat dedicada a l’atenció de les persones afectades per paràlisi cerebral.

Un grup de vint usuaris de la residència van participar en el taller “Unitat Canina, de tu a tu”, una prova pilot impulsada des del cos de Mossos d’Esquadra amb l’objectiu d’apropar la figura policial i el gos policia a les persones amb discapacitat intel·lectual i oferir una activitat per millorar la seva qualitat de vida amb la creació d’una interacció amb l’agent i l’animal.

Després d’una introducció prèvia sobre la Unitat Canina que va fer l’Àlex, un dels agents, es va dur a terme una activitat més vivencial i pràctica que va deixar meravellats a tots els assistents: la Cala, una pastora belga de cinc anys, va mostrar la seva habilitat i bon olfacte a l’hora de trobar persones acompanyada del seu guia, en Raül. A través d’aquesta demostració el públic va poder comprovar com la Cala obeïa totes les ordres del seu ensinistrador i com trobava, en  aquest cas, un agent que s’havia amagat prèviament darrera d’un parapet.

El públic, que en tot moment va mostrar molt d’interès, també va tenir l’oportunitat d’obtenir resposta a totes les seves curiositats amb un torn de preguntes amb els agents: “Què fa un gos policia en el cas d’un incendi ? Què passa amb els gossos policia quan es fan grans?” van ser algunes de les qüestions que van plantejar.

La visita a Aspace va ser un matí dedicat, sobretot, a observar i fer proves. El grup d’assistents va viure de primera mà el treball dels gossos de la Unitat  Canina i, a banda  de l’objectiu terapèutic, es va aconseguir que  identifiquessin a la policia com un referent de seguretat que els pot ajudar en cas que es perdin o tinguin algun problema.

Aquesta és la primera vegada que s’impulsa una activitat d’aquesta naturalesa amb persones que tenen discapacitat intel·lectual. Properament l’experiència es farà també en d’altres centres.

 

Un grup de vint usuaris de la residència van participar en el taller “Unitat Canina, de tu a tu”, una prova pilot impulsada des del cos de Mossos d’Esquadra