• Imprimeix

Aquest pont del 15 d’agost prudència a la carretera, volem que torneu

El consum d’alcohol i de substàncies estupefaents altera les condicions físiques i psíquiques i, per tant, és incompatible amb la conducció segura

11/08/2017 12:08
pont_15agost

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors màxima atenció i prudència aquests dies amb motiu de la festivitat del 15 d’agost, en què hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis. Cal mantenir màxima atenció i evitar distraccions també en els trajectes curts i per vies conegudes pels usuaris perquè poden ser perillosos. En aquest sentit, l’SCT apel·la a la responsabilitat i prudència dels conductors i conductores, atès que el comportament i l’atenció durant la conducció és determinant per evitar víctimes i reduir la sinistralitat viària a Catalunya. En aquest sentit demana màxima col·laboració per assolir l’objectiu de víctimes zero, present en la campanya.

Durant aquest 2017, 93 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes i 502 persones han resultat ferides greus. I d’aquestes 93 víctimes, són 30 els motoristes morts, un terç del total de víctimes mortals en accidents de trànsit i el doble respecte del mateix període de l’any passat; i 184 els ferits greus, 47 motoristes menys que l’any passat. Davant d’aquest augment de sinistralitat mortal, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris respecte i prudència per reduir les víctimes.

 

Incompatibilitat del consum d'alcohol i altres drogues amb la conducció segura

El SCT vol recordar, una vegada més, la incompatibilitat de la conducció segura amb el consum d’alcohol o substàncies estupefaents. Convé recordar que els principals efectes de la ingesta d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció, problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació, així com també l’increment de la somnolència. A més, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar, ja que l’única taxa segura és 0,0%. D’altra banda, el consum de substàncies psicoactives també altera les condicions físiques i psíquiques, fet que comporta un risc greu per a la seguretat dels usuaris. Per tant, es demana als conductors que siguin responsables i que recordin la figura del conductor alternatiu, sobretot de cara a les sortides nocturnes durant aquests dies de festa.

Conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa suposa una sanció econòmica d’entre 500 i 1.000 euros i la detracció de 4 o 6 punts del permís de conduir. Per la seva banda la conducció sota els efectes d’altres drogues implica una sanció econòmica de 1.000 euros i la detracció de 6 punts.

Mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit

Mesures especials per minimitzar les afectacions viàries de sortida i retorn:

  • Divendres  11  d’agost  a  la  tarda i dissabte  12  al  matí a la GI-662 a Castell-Platja d’Aro s’invertirà la prioritat de pas de la rotonda situada al punt quilomètric 3,8. Dissabte, per evitar retencions a la sortida 31 de l’AP-7 en sentit sud, s’invertirà la prioritat de la rotonda amb l’N-340 al Vendrell.
  • Diumenge 13 d’agost i dimarts 15 s’aplicarà una ordenació especial de la mobilitat a la C-31 a Platja d’Aro (rotonda de la Nàutica) i a la C-65 a Cassà de la Selva. També diumenge i dimarts a la tarda s’anul·larà el carril lent de la C-14 entre Reus i Montblanc en sentit nord per optimitzar la capacitat viària de la carretera i s’invertirà la prioritat a l’enllaç de la carretera C-14 amb l’N-240 a Montblanc.

Els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012 o al bloc d’informació relacionada de la part superior dreta

 

Davant el repunt de la sinistralitat mortal dels motoristes, el SCT demana més percepció del risc, respecte i consciència de la seva fragilitat