• Imprimeix

Jané anuncia un reforç de les mesures de seguretat en els esdeveniments amb gran afluència de públic

24/05/2017 15:05
FOTO
El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat del director general de la Policia, Albert Batlle, i del major del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha volgut transmetre un missatge de confiança als ciutadans després de la reunió que aquest matí ha celebrat el Gabinet de Coordinació Antiterrorista.
 
El conseller, que ha posat en valor la tasca del cos de Mossos d’Esquadra, ha anunciat un reforç de la seguretat en aquells actes i esdeveniments amb gran afluència de públic. En aquest sentit, el titular d’Interior ha afirmat que “s’intensificarà la feina del Programa Operatiu específic Antiterrorista (POEA) amb un reforç de la seguretat en tots els esdeveniments previstos”.
 
El conseller ha manifestat que “aquesta intensitat de la feina preventiva del cos de Mossos d’Esquadra suposarà més efectius i ampliar el perímetre de seguretat” i ha detallat que “cada setmana es fa una valoració del risc d’atemptat on s’analitzen els esdeveniments que poden comportar un increment del risc”.
 
El màxim responsable d’Interior ha explicat que en els últims 12 mesos, la dedicació dels Mossos d’Esquadra al patrullatge preventiu en matèria antiterrorista ha estat del 32% i només en el mes d’abril, del 34%. Pel que fa a l’àrea de la Regió Policial Metropolitana Barcelona aquest percentatge ha significat el 37% en el darrer any i el 42% aquest últim mes.
 
Durant els gairebé dos anys d’aplicació del POEA s’han fet dispositius de seguretat a diferents esdeveniments i punts d’interès policial, entre els quals hi ha 23 concerts.
 
El titular d’Interior ha anunciat que “el Govern ha aprovat un nou pla de contingència d’11 milions d’euros dedicat al cos de Mossos d’Esquadra i a la lluita antiterrorista".
 
Durant la reunió s’ha considerat, també, que seria necessari mantenir el nivell 4 sobre 5 que hi ha actualment i que correspon al de risc alt i màxima alerta i que així es traslladarà als òrgans competents a nivell estatal.