• Imprimeix

El Servei Català de Trànsit posa en marxa un dispositiu especial pel pont de la Constitució i la Immaculada

Uns 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona i la C-16, C-17, C-14 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants.

04/12/2017 14:12
noticia_dispositiutransit_pontconstitucio

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posarà en marxa demà dimarts 5 de desembre, a partir de les 15.00 h de la tarda, el dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de diumenge 10 de desembre.

En l’inici del pont, es preveu que les principals afectacions viàries de sortida es produeixin la tarda de dimarts 5 i el matí de dimecres 6, en funció també de la meteorologia. El dimecres 6 al matí pot ser especialment complicat per ser el primer dia del Mercat Medieval de Vic. Aquell matí, la C-17 pot presentar aturades destacables, atès que aquell dia també se celebra la Fira de l’Avet d’Espinelves.

El dia 8 es repetiran les afectacions del dia 6 a més de les registrades arran dels mercats nadalencs de les poblacions més properes a vies principals com la C-16 i C-17. També s’han de destacar les importants congestions que es preveuen a l’N-145 d’entrada a Andorra els dies 8 i 9. En el cas de la tornada, el volum de circulació es concentrarà al llarg de la tarda de diumenge 10, dia en què finalitzen el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l’Avet d’Espinelves.

El Servei Català de Trànsit preveu que les vies més conflictives siguin aquelles que condueixen cap a les zones d’esquí i poblacions de muntanya: C-16, C-17, C-14, i C-25 per accedir a Espinelves; els accessos a Andorra (N-145 i N-260), així com l’autovia A-2.

Dispositiu Mossos d'Esquadra. Control i vigilància per la seguretat dels usuaris

Els Mossos d’Esquadra desplegaran per tot el territori, del dia 5 al dia 10 de desembre, un total de 2.307 agents, la qual cosa representa una mitjana de 384 agents diaris, que vetllaran per la seguretat dels usuaris.

Els agents intensificaran la seva presència a les vies d’entrada i sortida dels grans nuclis urbans i a les zones on es concentrin el número més gran d’usuaris per reforçar la sensació de seguretat i control.

Al llarg de tot el pont es realitzaran 1.638 controls policials, dels quals 455 seran de drogo - alcoholèmia, 342 de distraccions, 209 de velocitat, 334 de seguretat passiva, 162 de transports i 136 de PREMOT (motoristes).

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana que s’extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg de tot aquest període festiu, amb l’objectiu d’evitar víctimes per sinistres de trànsit a les carreteres catalanes, ja que hi haurà un elevat nombre de desplaçaments d’oci al conjunt de la xarxa viària catalana. L’SCT apel·la a la responsabilitat dels conductors i també alerta de la importància d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l’any, ja que augmenta el risc de patir un accident.

Nota de premsa

Els Mossos d’Esquadra desplegaran un total de 2.307 agents, una mitjana de 384 agents diaris per vetllar per la seguretat dels usuaris.