• Imprimeix

Dispositiu especial de trànsit i seguretat pel Gran Premi de Moto GP 2017 al Circuit de Barcelona-Catalunya

Els Mossos d’Esquadra despleguem un ampli dispositiu policial per garantir a seguretat i el bon desenvolupament del campionat.

09/06/2017 09:06
Davant l’elevada mobilitat de motocicletes que assistiran a l’esdeveniment, el Servei Català de Trànsit demana a tots els usuaris que extremin la precaució i recorda que aquest any han mort ja 16 motoristes a les carreteres catalanes
 
Per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit, el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra estableixen mesures especials a l’AP-7/C-33, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i la C-352.
 
El diumenge es preveu una major afluència de públic, amb una previsió d’uns 100.000 espectadors, i és quan poden concentrar-se els principals problemes de mobilitat.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Policia de la Generalitat — Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i la Direcció General de Protecció Civil, estableixen un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP 2017, que se celebra els propers 9, 10 i 11 de juny al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.
 
 
Dispositiu dels Mossos d'Esquadra
 
Els Mossos d’Esquadra despleguen un ampli dispositiu policial per  garantir a seguretat i el bon desenvolupament del campionat. 
 
El dispositiu es divideix en tres grans àmbits d'actuació:
 
1) El dispositiu policial per garantir el normal desenvolupament del campionat i prevenir la seguretat de tots els assistents durant els tres dies de celebració d'aquest esdeveniment esportiu. Les àrees policials que hi intervindran seran:
  • l'Àrea de Recursos Operatius/Unitats de Seguretat Ciutadana, encarregada, principalment, de garantir la seguretat a la prova esportiva i que vetlla perquè el campionat es desenvolupi amb total normalitat;
  • l'Àrea Regional de Trànsit, encarregada de regular i proporcionar fluïdesa al trànsit, adoptant les mesures especials establertes per tal d'agilitzar l'entrada/sortida de vehicles del Circuit.
  • També hi intervenen altres unitats especialitzades: Tèdax, Canina, Subsòl, Policia Administrativa, Sala Regional de Comandament, Investigació, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, mitjans aeris.

2) Part dels efectius descrits anteriorment formaran part d’un dispositiu policial per garantir el trànsit de viatgers des de l'estació de tren de Montmeló fins el Circuit i el normal desenvolupament de l'activitat comercial d'aquest municipi. L'ABP Mollet del Vallès, en coordinació amb efectius de la Policia Local i de Protecció Civil de Montmeló, realitzarà un dispositiu específic per tal de protegir els usuaris dels espais i les vies públiques de possibles furts i robatoris i també d'altres incidents que es puguin produir tant a l'estació de Renfe (en coordinació amb personal d'aquesta companyia) com en el marc de les diferents activitats relacionades amb l'esdeveniment esportiu (comerç, restauració,...) durant aquests dies.

També amb la col·laboració d'efectius de Protecció Civil, el Sistema d'Emergències Mèdiques i vigilància de Renfe. Pel que fa al control en l'arribada/tornada de viatgers a l'estació de Renfe, s'incrementaran els efectius policials per mantenir la seguretat. Efectius de paisà de l’Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità (ASTMET) controlaran els combois entre Barcelona i Montmeló per tal de detectar aquelles persones que puguin dedicar-se a realitzar furts.

3) S'establirà un dispositiu policial per garantir la seguretat durant les dues nits anteriors al gran premi motivat per l'elevada concentració de persones (20.000 aproximadament) al municipi de Montmeló i també en alguns espais industrials de Granollers i Montornès, en què poden concórrer seguidors del motor, i especialment del motociclisme. Participaran efectius de l’ABP de Mollet del Vallès juntament amb efectius d'ordre públic (BRIMO) i de l'Àrea Regional de Trànsit Metropolitana Nord així com de les Policies Locals de Montmeló, Montornès del Vallès, Granollers i membres de Protecció Civil, Creu Roja i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).  
 
En el dispositiu especial, que es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR) ubicat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’esdeveniment, també hi participen Bombers de la Generalitat i la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).
 
(PODEU CONSULTAR EL DISPOSITIU EN EL DOCUMENT EN PDF QUE S'ADJUNTA)
 
Consells de mobilitiat
 
El Servei Català de Trànsit recomana als aficionats que vulguin assistir al Gran Premi de Motociclisme, utilitzar el transport públic en les seves diverses opcions, principalment tren o autocar, per tal de minimitzar els problemes viaris i, en la mesura del possible, arribar a primera hora del matí per evitar retencions.
 
Opcions de transport públic:
AUTOCAR
Autocars Sagalés ofereix un servei d’anada i tornada des del centre de Barcelona fins a l’àrea est del Circuit de BarcelonaCatalunya de Montmeló. La sortida es realitzarà des de l’Estació del Nord de Barcelona (C/Ali Bei, 80), a les andanes 25, 26 i 27.
 
Per a més informació, es pot consultar el web www.sagales.com o, específicament, la pàgina http://www.sagales.com/es/excursion/20/barcelona-circuito-decataluna-moto-gp
 
TREN
També amb motiu de la prova esportiva, els dies 10 i 11 Renfe oferirà un total de 22.000 places addicionals. Aquesta programació inclou la circulació de 16 trens especials, 3 trens el dissabte i 13 el diumenge, a la línea R2 de Rodalies de Catalunya (Castelldefels-Granollers Centre). Es pot obtenir més informació a http://rodalies.gencat.cat/es/actualitat/02_06_MotoGP
 
Si els desplaçaments per accedir al Circuit s’han de fer en vehicle privat cal tenir en compte aquests consells per minimitzar les afectacions viàries:
  • Optimitzar al màxim el nombre de places ocupades
  • Arribar a primer a hora del matí per evitar col·lapses
  • Seguir les indicacions dels agents, obviant els itineraris marcats als sistemes de navegació GPS
  • Informar-se del recorregut per accedir a l’aparcament –amb capacitat per a 25.000 vehicles– al web www.circuitcat.com. Un cop allà, s’han de seguir les instruccions dels Mossos i del personal de l’aparcament.