• Imprimeix

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana extremar la prudència devant la previsió de mobilitat elevada aquest cap de setmana

Enguany, 154 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes, en 129 sinistres viaris mortals

11/10/2018 13:10
Dispositiu trànsit pont del Pilar

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració i suport de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 hores d’aquest dijous 11 d’octubre i fins a les 24.00 hores del diumenge 14 d’octubre, amb motiu del cap de setmana llarg del Pilar.

El SCT apel·la a la prudència dels conductors i demana extremar la precaució a la carretera en el marc d’un llarg cap de setmana en el que es preveu una elevada mobilitat, amb motiu del pont del Pilar. L’SCT alerta que el factor humà és present en bona part dels accidents i demana, tant als conductors com als acompanyants, una actitud prudent i segura en els seus desplaçaments. No en va, el Servei Català de Trànsit recorda que enguany, fins al 9 d’octubre, han mort a les carreteres catalanes 154 persones en 129 accidents mortals.

L’objectiu de l’activació del dispositiu és el de minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació sortida en què es preveu que uns 485.000 vehicles es mobilitzin des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores de dijous 11 d’octubre i les 15.00 hores de divendres 12. Les previsions de l’SCT també indiquen un intens retorn de vehicles al llarg de la tarda del diumenge 14 d’octubre entre les 12.00 i les 24.00 hores. S’estima que uns 265.000 vehicles retornin a l’àrea metropolitana.

Aquest cap de setmana del Pilar suposa una operació especial de transició definitiva entre les retencions habituals de l’estiu, que es concentren cap a zones costaneres, i les pròpies de l’hivern, cap a destinacions de muntanya, on es preveu que hi hagi una major afluència. Es calcula  que  la C-16,  la C-17 i la C-14, junt amb l’N-145 d’accés a Andorra, seran les vies amb més volum de trànsit. També es podrien registrar aturades a l’AP-7 nord, especialment entre la Roca del Vallès i Sant Celoni.

 

Un total de 1.422 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per mantenir la seguretat a les carreteres