• Imprimeix

Balanç de la sinistralitat viària del primer semestre de 2018

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, i del cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Vicenç Gasulla ha presentat el balanç de sinistralitat viària del primer semestres de 2018 en comparativa el mateix període de de 2017

11/07/2018 16:07
Balanç sinistralitat viària primer semestre 2018

L’any 2017 es va tancar amb un increment del 12% de persones mortes en accidents de trànsit. El primer semestre del 2018 registra un increment del 42% dels morts i del 30% dels accidents mortals respecte al mateix període de l’any passat.

“Nosaltres no renunciem a la nostra obligació però apel·lem a la responsabilitat  de tots els conductors per reduir la sinistralitat”. Amb aquesta contundència, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha iniciat la roda de premsa en que s’ha presentat el balanç de la sinistralitat del  primer semestre de 2018.

El conseller ha destacat  “la situació alarmant en la que ens trobem amb un increment del 42% dels morts i del 30% dels accidents mortals respecte al mateix període de l’any passat”. Pel conseller reduir la sinistralitat “és un objectiu compartit”.

El titular d’Interior ha explicat que el Departament d’Interior centrarà els seus esforços en continuar aplicant mesures de contenció per a reconduir el repunt de la sinistralitat que s’està registrant aquests darrers mesos “farem balanç del pla operatiu i l’analitzarem”, ha dit. “Estem lluny dels objectius fixats per l’any 2020 de reduir la sinistralitat al 50% respecte el 2010 i més encara dels de sinistralitat zero l’any 2050”, ha lamentat.

 

Per la seva part, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha qualificat la situació “d’emergència viària, perquè hi ha hagut un increment important dels accidents mortals i a més durant el període estival es registra una elevada mobilitat a la xarxa viària catalana”. “No podem abaixar la guàrdia”, ha insistit.

 

L’intendent Vicenç Gasulla, cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, ha explicat que a l’octubre es farà balanç d’aquest pla operatiu “i veurem que hem de prioritzar i on focalitzar les accions de control”. En aquest sentit, Gasulla ha advertit que “les dades per tenir estabilitat i tendència necessiten més temps”.

 • Resum del més destacat de l’anàlisi de  dades d’aquest primer semestre de 2018 en comparació amb el mateix període de l’any passat:
  • Increment de la mortalitat en dies festius, respecte al 2017. De 21 persones mortes l’any 2017 hem passat a 40 víctimes mortals.
  • Multivictimació. Un 20% dels accidents d’aquest primer semestre han registrat dues o més persones mortes, durant el mateix període l’any passat va ser d’un 10%
  • La velocitat excessiva o inadequada incrementa en un 11%  respecte l’any passat com a factor concurrent, sobretot, en dies d’operacions especials de trànsit.
  • L’alcohol i drogues en els accidents registrats en dies d’operació especial de trànsit incrementa en un 12%, comparat amb l’any passat.
  • Les distraccions, tot i no presentar un creixement respecte de l’any passat, és el factor més destacat en tots els accidents del 2018, amb un 24% d’incidència sobre tots els factors reportats.

El conseller destaca “la velocitat, l’alcohol, les drogues i les distraccions” com els causants de la mortalitat a les carreteres catalanes