• Imprimeix

Campanya preventiva de control de velocitat

Els controls intensius els duen a terme Mossos d'Esquadra i Policies Locals, i s'allargaran fins al diumenge 13

08/05/2018 09:05

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina al llarg d’aquesta setmana, entre dilluns 7 de maig i diumenge 13, una campanya policial de controls de velocitat. Des de l’SCT establim aquesta campanya per controlar la velocitat excessiva a les carreteres i carrers i la duem a terme amb les policies de trànsit de Catalunya.

La velocitat excessiva o inadequada, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor concurrent que agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Per aquest motiu, campanyes preventives i intensives com aquestes són importants per continuar conscienciant els conductors, a banda dels controls continus i permanents que es fan al llarg de tot l’any i de la xarxa de radars fixes arreu del territori.

 Un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària

Durant el 2017, les infraccions per velocitat van estar presents com a factor concurrent en el 15,86% dels accidents amb víctimes en zona interurbana. En relació al total de víctimes mortals en vies interurbanes de l’any 2017, el 19,87% va estar associat a una infracció de velocitat. En comparació amb el 2016, la presència de les infraccions de velocitat com a factor concurrent associat a víctimes mortals va augmentar l’any 2017 més del doble.

Al llarg de la setmana s’informarà d’aquesta campanya de controls de velocitat a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) situats a les vies catalanes amb el missatge CONTROLS POLICIALS VELOCITAT. A més, també s’insistirà en aquest missatge: RESPECTA ELS LÍMITS DE VELOCITAT.

 

 

La presència de les infraccions de velocitat com a factor concurrent associat a víctimes mortals va augmentar l’any 2017 més del doble

Informació relacionada