• Imprimeix

El conseller Buch anuncia "l'increment de mesures per endurir i perseguir els homicides viaris el 2019"

11/01/2019 11:01
Accident trànsit

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va presentar aquest dijous el balanç de la sinistralitat a les carreteres en zones interurbanes i urbanes durant el 2018.

El conseller va anunciar que durant el 2019, el departament d’Interior “incrementa mesures per endurir i perseguir els homicides viaris, aquells conductors que, amb la seva actitud al volant i obviant la llei, provoquen accidents de trànsit”.

Buch ha explicat que “l’objectiu d’aquestes mesures és reduir la mortalitat a les carreteres catalanes provocada per imprudències viàries que han de ser perseguides i també per arribar a l’objectiu proposat l’any 2010 i fixat pel 2010 de reduir un 50% la sinistralitat”.

Durant la presentació també s’ha fet un anàlisis del pla de contenció del 2018 i de les propostes d’acció del 2019.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha qualificat el primer semestre del 2018 com a “dolent i complicat”; un any en què van morir 256 persones en 229 accidents de trànsit en vies interurbanes i urbanes. Aquestes xifres representen un increment del 7% pel que fa a les víctimes mortals i del 8% quant als accidents mortals, en comparació amb el 2017. Gendrau també destacat que a partir del mes de maig de l’any passat “es va notar una davallada important de la sinistralitat amb la posada en marxa del Pla de Contenció dels Accidents Mortals en Carretera”.

Per la seva banda, el comissari cap de la Comissaria de Mobilitat, Joan Carles Molinero, ha posat de relleu que del total de víctimes durant els 8 mesos que va estar actiu el Pla de Contenció l’any passat, un 2,72% (unes 200 persones) no feien ús del cinturó de seguretat i que un 4% dels conductors ( 322) va donar positiu en controls d’alcoholèmia. Molinero ha subratllat a més que “el Pla de Contenció  no el tanquem, sinó que el reconduïm amb la potenciació tant d’accions preventives com sancionadores”. Entre les actuacions previstes per aquest 2019, ha anunciat, entre d’altres, l’activació de vehicles espiells amb la implantació d’elements tecnològics en el patrullatge dinàmic, la potenciació de l’activitat dels radars mòbils i la posada en marxa de nou de les tasques de vigilància i control de l’helicòpter de trànsit.

Al 2018 un total de 256 persones van morir en 229 accidents de trànsit al conjunt de la xarxa viària catalana