• Imprimeix

Campanya per fomentar els bons usos de les xarxes socials i Internet als centres d’educació secundària del Segrià

L’objectiu del projecte “Tu fas Campanya” és conscienciar als joves sobre els problemes i riscos de la xarxa, fomentar el respecte digital i crear hàbits saludables de navegació

15/05/2018 14:05
Tu fas campanya

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) va iniciar l’any 2008 un projecte adreçat al conjunt de la ciutadania i en especial a la comunitat educativa de Catalunya: el Pla d’Acció d’Internet Segura per a la Protecció del Menor.

En el marc d’aquest pla d’acció, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de la comissaria de Lleida, han dissenyat un projecte en format concurs  anomenat“ Tu fas Campanya”  que convida a la comunitat educativa a participar de forma activa en l’edició d’una campanya de prevenció per promoure el bon ús dels joves en les xarxes socials.

Es va  proposar als centres educatius que, a partir de les activitats  prèviament realitzades a les aules, els alumnes de primer curs d’ESO gravessin un vídeo  explicant conductes de risc i aquells consells de seguretat que donarien a altres joves per tal de crear hàbits saludables de navegació a les xarxes socials i internet.

Els vídeos seleccionats es publiquen a les xarxes socials del cos de Mossos d’Esquadra, a la plataforma Youtube.

Amb aquesta iniciativa es pretén potenciar la participació dels joves, esdevenint aquests uns actors imprescindibles en la creació de la campanya, tot fent-los partícips de l’activitat pedagògica i no convertir-los únicament en uns espectadors.

El primer classificat de “Tu fas Campanya” ha estat l’Escola Arabell de Lleida, el segon l’Institut Samuel Gili i Gaya i el tercer el Col·legi Epicospal de Lleida.

Enhorabona als guanyador i a tots els participants.

Escola Arabell  de Lleida                                                             Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida 

               

Col·legi Episcopal de Lleida