• Imprimeix

La imatge del mes de novembre del Calendari Solidari 2018

Els abanderats van compartir les seves espectaculars coregografies amb les persones malaltes d'Alzehimer i els nostres companys

02/11/2018 09:11
ImatgeCalendariNovembre

La fotografia del calendari solidari d’aquest mes de novembre ens porta a la Festa del Renaixement que se celebra la tercera setmana de juliol a la ciutat de Tortosa. Aquesta festivitat ens transporta al segle XVI, quan Tortosa era una de les principals ciutats de la Corona d'Aragó. Porta del Principat, era l’únic pas de pont entre el mar i Saragossa, la seva situació privilegiada la convertia en un enclavament pròsper i desitjat. Capital d'un extens territori, tant a nivell administratiu com eclesiàstic, controlava el pas de l’Ebre i la seva desembocadura, i tot el tràfic de mercaderies que passava pel seu terme.

Els abanderats de Tortosa van compartir el seu espectacle amb les persones malaltes d’Alzehimer i els nostres companys que van gaudir des de dins les espectaculars coreografies executades amb banderes al ritme de la música.

Sens dubte una imatge molt entranyable i plena de molta càrrega emotiva entre els malalts d’Alzheimer, els familiars, cuidadors i els mossos i mosses que hi van participar.

Animació i teatre al carrer, música i danses típiques de l'època i espectacles de caràcter infantil són mostres de la gran varietat d’activitats lúdiques i culturals que ofereix aquesta festa.

Durant tota la Festa la gastronomia medieval i renaixentista és present; els obradors i fogars dels  restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes que ofereixen als visitants i comensals.

Gràcies a la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, s’ha recuperat i és manté, més viu que mai, aquest patrimoni immaterial i que ens transporta a l’època més esplendorosa de la ciutat de Tortosa.

Aquest mes ens traslladem a la Tortosa del segle XVI

Mossos solidaris