• Imprimeix

Presa de possessió del nou major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero

També s'han nomenat als 8 nous comissaris i comissàries del Cos

18/04/2017 09:04
nomenament_major_comissaris

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d’Interior, ha presidit la presa de possessió del nou Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, fins ara comissari en Cap del  Cos.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha subratllat avui el compromís del Govern i dels comandaments dels Mossos d’Esquadra per treballar per “una policia europea, moderna i democràtica”. Una policia que ha assegurat “està compromesa amb la societat a la qual serveix” i que s’ha mostrat convençut que es comprometrà “amb el futur que triïn els catalans per aquest país”.

El president ha assegurat que aquest nomenament respon també a la necessitat que la policia catalana pugui donar resposta els nous reptes i amenaces, entre els quals ha citat el terrorisme jihadista, els delictes electrònics o la violència masclista.

El nou Major dels Mossos ha coincidit amb el president que el seu nomenament “és un signe de normalitat” i suposa “un reconeixement a la majoria d’edat del cos” i “un gest que exemplifica i consolida la professionalitat del cos i és un reforç de les seves estructures”. Trapero ha ratificat el seu compromís amb “la policia professional, al servei del ciutadà i entesa com una eina que ha d’ajudar a fer millor la seva vida, més digne i on l’exercici  dels seus drets i llibertats esdevinguin el nord de les nostres accions”.

Carles Puigdemont ha presidit l’acte, al costat del conseller d’Interior, Jordi Jané, i una àmplia representació del Govern. A l’acte, també hi ha estat present la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els responsables de la conselleria d’Interior i de la policia catalana.

- Presa de possessió dels 8 nous comissaris/àries del Cos

El conseller d’Interior ha presidit el nomenament dels 8 nous comissaris/àries del Cos de Mossos d’Esquadra en un acte que ha tingut lloc a la sala d’actes del Departament d’Interior.

El conseller ha felicitat els nous comissaris i els ha advertit que “és un rang que comporta més sacrificis, compromís, lleialtat i servei públic”.

En aquesta línia, Jané ha destacat que “la policia del segle XXI ha de tenir una mirada compromesa amb la societat catalana a la que serveix, perquè aquesta viu moments històrics que demanen que el cos de Mossos d’Esquadra els aporti seguretat davant les incerteses”.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha posat en valor que “avui és un dia històric pel cos de Mossos d’Esquadra:  d’una banda per la recuperació de la figura de major i de l’altra,  pel nomenament de vuit nous comissaris del cos”. El director també ha afegit que “es tracta d’un dia que representa dotar d’un major i reforçar l’estructura de comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra per afrontar nous reptes i acollir el desplegament del cos amb la incorporació de nous policies al servei de la seguretat del país”.

El nou major del cos, Josep Lluís Trapero,  ha destacat dos elements bàsics de fortalesa per ser comissari: “tenir mirada cap a enfora,  per servir a la ciutadania i les seves necessitats i  coratge i innovació, hem d’estar atents als canvis de la societat per no quedar-nos enrere”. El major, a més, ha destacat “la visió d’un comandament  no ha de ser vista com un privilegi sinó com un sacrifici”.

 

 

El President Puigdemont ha posat en valor el fet que els Mossos d'Esquadra sigui “un Cos encara avui molt estimat i amb una altíssima valoració dels ciutadans”