• Imprimeix

Al mes de juny vivim La Patum

La festa de la Patum que il·lustra el mes de juny no pot ser més encertada ja que aquests dies la ciutat de Berga està immersa en la celebració de la seva festa per excel·lència

01/06/2018 09:06
Nens Patum
Grup Patum

La predisposició per part de la Patum infantil va ser total per col·laborar plenament en el nostre Calendari. A la foto que il·lustra el mes de juny hi podem veure algunes de les comparses infantils amb els seus familiars i les persones malaltes d’Alzheimer. El divendres és el dia dels més petits i la pedrera que assegura la continuïtat de la Festa.

Segurament la imatge més coneguda de la Patum és el “Salt de Plens”, però la Patum no només consta de comparses de foc. Els Gegants, l’Àliga, els Nans o el Tabal formen part d’una festa que s’ha anat adaptant als nous temps i que té les portes obertes a tots aquells que tinguin ganes de gaudir-la.

Són molts els mossos i mosses que formen part activa d’algunes de les comparses de la festa i molts més els que hi participem gaudint-la.

La Festa de la Patum a banda de representar un dies de festivitat i gresca, també representa per tots els Berguedans un sentiment de pertinença a una ciutat, una comarca i a un país.

Amb més de 600 anys d’història, La Patum és proclamada per la Generalitat, l’any 1983, Festa Tradicional d’Interès Nacional i per la UNESCO Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat l’any 2005.

Els seus orígens cal buscar-los en les festes religioses del Corpus Christi. La festa comença el dimecres abans de Corpus i s’acaba el diumenge següent. Aquests cinc dies estan plens d’actes de tots tipus i la ciutat de Berga i la seva gent s’aboquen a la celebració de la Festa.

Benvinguts a la Patum de Berga

A la foto hi podem veure algunes de les comparses infantils amb els seus familiars acompanyats de les persones malaltes d’Alzheimer

Mossos Solidaris