• Imprimeix

Caminada solidària Manresa "Fem el camí al teu costat" per lluitar contra el càncer

Lliurament Xec
Sortida de la caminada
El Mosso de l'Any, Albert Palacio, acompanya els participants en la caminada

El Mosso de l'Any, Albert Palacio, acompanya els participants en la caminada

En aquests cinc anys, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i la venda de més de 13.200 samarretes s’ha aconseguit recaptar 109.661 euros.

La samarreta es pot comprar a la pàgina web www.femelcamí.cat, a les comissaries dels Mossos de Manresa, Igualada, Vic, Berga i Solsona, o als hospitals Althaia de Manresa, Consorci Hospitalari de Vic, Consorci Sanitari de l’Anoia i Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. 

 

Un any més la caminada ha estat un èxit amb 2.183 participants que han gaudit d'un dia assolejat on la solidaritat ha tornat a trionfar. Moltes gràcies a tots els que ens heu acompanyat o d'una manera o una altra heu aportat el vostra granet de sorra. I als que no heu pogut venir... us esperem l'any vinent!!

 

 

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central han fet lliurament a la Fundació Althaia de Manresa, al Consorci Hospitalari de Vic, al Consorci Sanitari de l’Anoia i a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, dels diners aconseguits en la Caminada solidària “Fem el camí al teu costat” 2017. 

Aquesta caminada, impulsada per agents del cos de Mossos d’Esquadra, es va portar a terme el passat 19 de maig, amb l’objectiu d’obtenir fons per als serveis d’oncologia de les quatre institucions de la Catalunya Central. 

Gràcies a la venda de 5.292 samarretes i a la col·laboració desinteressada de diferents entitats i personalitats de diversos àmbits, enguany s’ha aconseguit recaptar 36.409 euros. 

Un representant de cada hospital ha recollit els diners recaptats, i ha agraït l’interès dels Mossos d’Esquadra per ajudar en la lluita contra el càncer. 

En representació de la Fundació Althaia ha recollit els diners la Dra. Montserrat Domènech, cap del Servei d’Oncologia; del Consorci Hospitalari de Vic ha vingut la Dra. Marta Parera; del Consorci Sanitari de l’Anoia, el director assistencial Joan Miquel Carbonell i de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, la Dra. Anna López. 

Els padrins d’aquesta edició, l’actora i humorista Lloll Bertran i el cantant i músic Natxo Tarrés, han fet incís en la gran il·lusió que els ha fet compartir padrinatge i formar part d’aquesta iniciativa. Així com la felicitació extensiva a tots els participants que han fet possible poder portar endavant aquesta iniciativa.  Argumentant que el motor de tot això és la humanitat. Animant en tot moment a continuar endavant amb el projecte.

Lliurament del xec

Aquesta setmana els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central han presentat la 6a edició de la caminada solidària “Fem el camí al teu costat” lluitem contra el càncer, que tindrà lloc el proper 19 de maig des de Manresa a Montserrat, per recaptar fons per als serveis d’oncologia de la Fundació Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l’Anoia i l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. 

La presentació l'han realitzat el director general de la Policia, Albert Batlle, i el cap de la Regió Policial Central, el comissari Sergi Pla, juntament amb l’actora i humorista, Lloll Bertran, que en aquesta edició serà un dels padrins de la caminada. L’altre padrí serà un dels components i cantant del conegut grup de música Gossos, Natxo Tarrés. Els dos artistes han manifestat la seva il·lusió per participar en aquesta iniciativa solidària destacant que és un projecte molt humà amb el que es demostra que quan la gent s’uneix és quan s’assoleixen grans fites. 

La Lloll ha explicat que li fa molta il·lusió ser padrina de la caminada solidària i ha destacat que la millor aportació que pot fer és “ser al nostre costat” i que “si ho fem tots junts és quan s’aconsegueixen les coses".

En Nacho ha explicat que és una gran responsabilitat ser el padrí d’un acte tant bonic, i que li feia molta il·lusió aportar el seu granet de sorra en un projecte tant humà. “És el millor que podem fer quan les persones ho estant passant malament. Som capaços de fer pinya”.

Finalment, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha conclòs l’acte remarcant que la policia és per sobre de tots, persones que acompanyen en situacions difícils. Per aquest motiu, actes com és la caminada solidària, “em fa sentir orgullosos del cos de Mossos d’Esquadra”.

També s’ha comptat amb la presència de la Dra. Montserrat Domènech de la Fundació Althaia, de la Dra. Marta Parera, del Consorci Hospitalari de Vic, el director assistencial, Sr. Joan Miquel Carbonell i el Dr. Fermí Capdevila, del Consorci Hospitalari d’Igualada, i la Dra. Anna López de l’Hospital Sant Bernabé de Berga. 

Un any més, amb el lema “Fem el camí al teu costat”, s’han dissenyat les samarretes commemoratives, enguany de color gris i groc florescent, que els participants lluiran durant la caminada del proper 19 de maig. Un recorregut de Manresa fins a Montserrat que segueix la ruta del camí ignasià, i que consta de 24 quilòmetres. 

La solidaritat, l’esport, l’amistat, la unió i el record, fan que el dia de la caminada sigui especial. L’ambient festiu i alegre que s’hi respira serveixen per fer que els 24 quilòmetres que separen Manresa de Montserrat, siguin una passejada a l’abast de tothom. 

Els representants dels hospitals han agraït un any més el projecte “Fem el camí al teu costat” i han explicat en què s’han destinat els diners recaptats:

  • El Consorci Hospitalari de Vic ha destinat els diners al consell genètic.
  • L'Althaia de Manresa els ha destinat al projecte de l’exercici físic, la marxa nòrdica amb els pacients.
  • El Consorci Hospitalari de l’Anoia i l’Hospital de Sant Bernabé de Berga han adequat instal·lacions per a la intimitat dels pacients oncològics.
Data d'actualització:  05.04.2017