• Imprimeix

Per a unes vacances segures

Abans del viatge

Abans d’iniciar el viatge, és recomanable que recopileu la informació que pot resultar rellevant: adreces, números de telèfon d’institucions i de serveis bàsics.

El consolat és un interlocutor fonamental a l’hora d’ajudar a solucionar qualsevol problema greu que pugui sorgir, anoteu-vos l’adreça i el telèfon.

Durant el viatge

  • A l'hotel: Quan sortiu de l’habitació o quan dormiu, és aconsellable que tanqueu les portes i finestres. També us recomanem fer ús de les caixes fortes per guardar els objectes de valor.

  • A la via pública Cal que quan sortiu porteu a sobre un document acreditatiu i una targeta de l’hotel o l’adreça del lloc on estigueu allotjats.

   Si viatgeu en transport públic, no perdeu de vista les vostres pertinences.

   Si teniu pensat d’anar a algun lloc on preveieu que hi pugui haver aglomeracions, és convenient que les bosses de mà i/o les càmeres fotogràfiques les porteu creuades al davant i les carteres guardades a les butxaques interiors.

   Desconfieu de les persones que vulguin desviar la vostra atenció amb excuses diverses: avisant- vos que teniu una taca a la roba, intentant vendre-us unes flors o demanant la vostra signatura per donar suport a qualsevol causa.

   També és possible que trobeu al carrer persones que us proposin participar en jocs d’atzar on, sembla molt fàcil d’encertar i guanyar. Aquest tipus d’activitat és il·legal i és perseguida per la policia, ja que és un frau.

   La compra i venda il·legal de qualsevol tipus de producte a l’espai públic no està sotmès a cap control ni administratiu ni sanitari. Us recomanem no comprar llaunes de begudes, DVD, bosses de mà, etc., a llocs no autoritzats.

  • A la carretera: Si viatgeu en vehicle, estigueu alerta si persones desconegudes us avisen que el vostre vehicle té una avaria perquè pot no ser cert i tractar-se d’un intent de robatori. Per si de cas, conduïu amb molta cura fins a una àrea de servei no aïllada i ben il·luminada.

   No hi deixeu objectes de valor a la vista.
                 Furts en autopistes. Mireu com ho fan  

              

 • A la platja: A les platges és fonamental que respecteu les banderes que indiquen l’estat de la mar i que us permeten conèixer el grau de seguretat del bany.

  Així mateix, us recomanem que no porteu objectes de valor, i que tingueu només allò que us sigui estrictament necessari. Manteniu sempre a la vista i controlats els vostres objectes personals.

  També heu de saber que, per la vostra seguretat, és aconsellable que no dormiu a la platja ni a altres espais públics.

 • Oci: Si voleu assistir a un espectacle, concert, etc., heu de saber que la garantia que teniu que les entrades són oficials és adquirir-les a les taquilles de venda i a llocs autoritzats, i no mitjançant la venda d’un particular a la via pública.

  Als bars i restaurants, sol·liciteu la carta de menús i consumicions abans de fer la comanda per evitar malentesos i sorpreses a l’hora de pagar.

 • Assistència a congressos: Retireu-vos l’acreditació fora del recinte per tal de no cridar l’atenció. Vigileu els vostres objectes personals en tot moment.

Situacions d'emergència

A Catalunya hi ha diferents cossos policials, i us podeu adreçar a la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra o a la Guàrdia Urbana/Policia Local.

Quan els agents treballen de paisà, la seva identificació és la credencial i la targeta d’identificació professional.

El telèfon d'emergències és el 112. És únic a tot l'àmbit europeu i dóna resposta immediata les 24 hores del dia davant d’una situació d’emergència. Hi podeu telefonar si us necessiteu la policia, els serveis sanitaris o els bombers. És gratuït i es pot trucar fins i tot des de llocs on el vostre operador no té cobertura.

En el cas de voler presentar una denúncia, us podeu adreçar a qualsevol de les comissaries que trobareu a la ciutat, les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.

Localitzeu la comissaria més propera

Al telèfon d’atenció ciutadana 012 us poden informar de la més propera.

Credencial dels Mossos d'Esquadra (PG-ME)

Credencial de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra

TIP CME

Targeta d'Identificació Policial (TIP)de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra

Data d'actualització:  27.10.2011