• Imprimeix

Comunicat en relació amb la resposta parlamentària referent als grups ultres al futbol

Torna
Divendres, 14 de desembre de 2018
 
En relació amb les informacions periodístiques aparegudes arran de la resposta parlamentària del Govern de la Generalitat de Catalunya a la pregunta sobre els grups ultres detectats als camps de futbol, la Direcció General de la Policia i el FC Barcelona volen manifestar el següent:
 
.- Cap grup dels anomenats ultres accedeix al Camp Nou, d’acord amb la ferma voluntat del FC Barcelona d'eradicar qualsevol expressió de violència al seu estadi i gràcies a l'estreta col·laboració mantinguda des de fa anys amb el cos dels Mossos d’Esquadra. 
 
.- El dispositiu de seguretat implementat els dies de partit al Camp Nou, sota la coordinació del cos de Mossos d’Esquadra, impedeix que cap grup violent pugui accedir o tingui l’opció d’integrar-se en l’Espai d’Animació de l’Estadi. A més aquest control no es limita únicament als partits a l’estadi del FCB sinó que s’estén als partits a nivell nacional i internacional amb un estricte control del desplaçament dels aficionats.
 
.- L’accés a aquest Espai d’Animació està subjecte a una estricta normativa i a l’autorització de cadascun dels seus membres per part dels Mossos d’Esquadra. Aquest Espai d'Animació s'ha convertit en un espai de convivència i d’animació pacífica.
 
.- Ni el FC Barcelona ni el cos de Mossos d’Esquadra poden impedir l'accés, a títol individual, d’aficionats que no tinguin prohibida l'entrada a un recinte esportiu per un procediment administratiu o judicial que ho impedeixi. Els aficionats identificats com a membres de grups de risc estan sotmesos a control policial per fer que es mantinguin a les seves localitats per evitar que es produeixin concentracions, tal i com així s'explica a la resposta parlamentària.