• Imprimeix

La justícia conclou que no hi va haver espionatge polític per part dels Mossos

Torna
Dimecres, 09 de gener de 2019
 
En relació amb la intervenció de documentació a la incineradora de Sant Adrià del Besòs el 26 d’octubre de 2017, el jutjat d’instrucció número 22 de Barcelona descarta que la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra hagi dut  a terme cap tipus d’espionatge polític, com alguns dels denunciants havien manifestat en seu judicial i públicament en reiterades ocasions.
 
 Totes les actuacions policials dutes a terme pels Mossos d’Esquadra han tingut com a única finalitat ‘perseguir els delictes comesos determinant el fet i la seva autoria i la de prevenir la comissió dels delictes’. Així doncs ha quedat acreditat que l’interès envers aquestes persones no era cap altre que descartar o corroborar que fossin autors o participants d’incidents amb afectació de l’ordre públic o esdevenir víctimes d’aquests mateixos incidents.
 
En el mateix escrit, l’autoritat judicial recull també que ‘la tesis de l’acusació particular, essencialment, es concreta en dir que tots els investigats o que han sigut objectes d’informacions (...) ho haurien sigut per motius de caràcter polític. Aquesta tesis ha quedat desmentida amb les explicacions aportades’.
 
Des de la Direcció General de la Policia i  la Prefectura dels Mossos d’Esquadra s’ha mantingut sempre que tots els procediments per part d’aquest cos s’han basat només en criteris policials negant de manera taxativa qualsevol tipus de motivació política.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 9 de gener de 2019